NGO sighisoara durabila

pentru un oras prosper, intr-un mediu curat, cu o administratie integra

documente SD

1:: buletin info SD
2:: dovada-ilegalitate-hotel-teleson
3:: sesizare-ANRCTI-teleson
4:: ilegalitati-CL-sighisoara 2007
5::
sesizare-casa-schaessburg
6:: plangere-penala-teleson
7::
sesizare-BEC-renumarare-voturi
8::
cerere-info-alegeri-sighisoara-legea-544
9:: denunt-penal-renumarare-voturi-sighisoara
10:: sesizare-SAPARD s.c GCG Turism
11:: membri CRESC – ADR centru
12:: proces-verbal-cdr-centru
13:: cerere-info-primaria-autorizatii-HT
14:: sesizare-nr. 2-sapard-gcg-turism
15:: sesizare-isc-casa-schaessburg
16:: cerere-contencios-mall-sighisoara
17:: raspuns_casa-schaessburg_6135_1
18:: strategie dezvoltare durabila SNDD

Anunțuri

2 comentarii»

  Stefan wrote @

Draga….. realizator sau realizatori ai…acestei fabule…..ma numesc Stefan sunt din Sighisoara dar nu prea sunt familiarizat cu scandalul Kaufland si Mall.

Tin sa mentionez ca am votat impotriva schimbarii pavajului din cetate.

Dar doresc niste lamuriri(daca se poate) cu privire la problema Kaufland: de ce nu sunteti de acord cu realizarea acestuia pe amplasamentul Stadionului(in ideea ca stadionul se va reface in alta parte). Chiar nu inteleg pentru mine Kaufland inseamna spargerea monopolului in Sighisoara unde toti consilierii si toti parvenitii au magazine minimarket si tin preturile sus de tot in oraselul nostru unde stiti ca puterea de cumparare nu prea se vede….(sau sunteti consilieri sau aveti magazinase)….Chiar nu inteleg de ce sunteti impotriva kaufland(tin sa mentionez ca se poate ajunge la o solutie…din punct de vedere arhitectural…vezi solutia BILA din Sibiu care este in centrul vechi…..nu cred ca daca se negociaza cu kaufland nu vor ei sa schimbe aspectul ala standard de hala…..).

Problema Mall nu vad decat un singur impediment cel arhitectural……care din nou eu zic ca se poate ajunge la o solutie….macheta care a fost publicata in ziarul de sighisoara nu prea bate cu ce este in jur……dar daca asta este singura nemultumire eu zic ca se poate rezolva……)

Eu zic sa nu il luam pe NU in brate……si doresc sa revin la problema Kaufland…..care ar aranja putin concurenta in oras…..banuiesc ca stiti ca lumea din sighisoara merge la mures si la medias sa-si faca cumparaturile…mie mi se pare absurd……merg la mures ca acolo gasesc marfa diversificata si mult mai ieftina……(Eu afirm ca magazinul Kaufland este necesar in orasul nostru) daca SD urmeaza ceva ce scrie ca urmareste pentru cetateni „dezvoltare santoasa, echitabila si benefica pentru oras si cetateni ”

Va multumesc pentru timpul acordat comentariului meu.

  carpathianet wrote @

DA: preturile sint mari in oras si ‘monopolul’ ar trebui spart!
NU: noi nu sintem impotriva kaufland si mall in sine, doar impotriva amplasamentelor alese cat se poate de nepotrivit si ilegal! NU: noi nu avem magazine si magazinase si nici nu-l avem in spate pe fl. coman care are si el magzin!

DA: se poate gasi o solutie pt. KAUFLAND (si MALL). pe stadionul actual, in conditiile actuale ar fi insa megailegal un supermagazin (legea sportului si a urbanismuli interzic asta!). mallul in forma actuala si pe acel amplasament iarasi e o ilegalitate crasa. ne-a confirmata asta ordinul arhitectilor din romania care s-a implicat inproblema. ASTA e marea problema: ILEGALITATEA marior proiecte de dezvoltare! o dezvoltare urbana ilegala NU are cum sa fie benefica sighisoarei! se pare ca multi sighisoreni ignora asta…

din pacate, gashca primar + teleson au pus problema kauflandului gresit in sensul ca nu s-au oferit amplasamente alternative la cel actual, ilegal. daca erau de buna credinta, le spuneau la kaufland ca sunt bine veniti la sighisoara, dar nu pe o baza sportiva, pt. ca legile nu permit asta! unde s-a mai pomenit supermagazin facut pe stadion??? sintem intr-un bantustan din africa sau unde? stadionul a fost ales ca locatie pt ca astfel se pot percepe spagi de la kaufland. si este f probabil ca astea s-au si platit. asta e motivul pt care se insista sa se faca kaufland fix pe stadion… nu in ultimul rand, vom plati alimentele ieftine cu sanatatea noastra ai a urmasilor nostri, prin reducerea numarului bazelor sportive.
solutia legala pt kaufland si mall ar fi construirea lor LEGALA, pe un alt amplasament. noul stadion a fost (si inca este) o promisiune. chiar arhitectul sef a recunoscut ca nu aveau intentia sa-l termine in curand! nu confundati promisiunile sau 2 cupe de pamant excavate, cu un stadion nou… daca se va fac totusi un stadion nou in timp util, atunci asta datorita faptului ca noi am pus problema pe tapet si am fortat oficialitatile sas-si miste fundul sa construiasca un alt stadion, ca sa-l poata demola pe cel vechi.

problema pavajului: iarasi, ne-a suparat ilegalitatea proiectului de inlocuire. si iata ca am castigat in proportie de 95%! daca nu ne implicam, primeatzi inca o tzeapa grasa de la gashca primarului!

hotel teleson – ca fapt divers: va place constructia? e ok ca s-a oprit lucrarea? ei, SD a sesizat ilegalitatile la constructie si s-au oprit lucrarile. daca ziceti acuma ca f bine, atunci dece considerati ca e OK sa se opreasca hotel teleson, iar alte lucrari sa mearga inainte?si aici, conteaza doar legalitatea sau ilegalitatea proiectului, ca si la mall, kaufland, pavaj nou.

DA si NU: imbratisam Nu-ul doar cand e vorba de un NU fataza de …ati ghicit: ILEGALITATI. in rest DA pentru to ce e legal si bine gandit (DA pt. supermagazine si malluri la marginea orasului, DA ptr reabiliatarea cetatii, samd.)

cu stima
si multumes pt. comentarul dvs.
PS: pt. a cunoaste problemele profunde ale sighisoarei, va recomand ziarul http://www.sighisoara-samizdat.ro!

hans hedrich, SD


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: