NGO sighisoara durabila

pentru un oras prosper, intr-un mediu curat, cu o administratie integra

vizionatzi o fabula despre sighisoara!


Va transmitem pe aceasta cale
…o mica fabula. Despre
Sighisoara. Fabula suna asa:

Undeva in Africa (adica in Sighisoara de azi), un vitzel a fost smuls de o ‘gashca’ de lei din turma sa, aruncat intr-o apa si gata sa fie omorat. De parca n-ar fi fost destul, sare si un crocodil din acel lac si-si infige falcile in bietul animal! Se-ncinge apoi o bataie intre lei si crocodil pentru prada; leii castiga si trag vitzelul – inca viu – la mal (nu la Mall!), bucurandu-se deja, de chiolhanul (=spaga) ce va urma!

Intre timp insa, turma de bivoli (sighisorenii?), considerata probabil o populime, pardon populatie de ‘boi’ de catre hienele stapanitoare, a capatat curaj, dandu-si seama cat de puternici sint impreuna! Se intoarce, unita si fara frica pe Stadionul, pardon campul de ‘lupta’, azvarle cu coarnele cativa pradatori (functzionari, consilieri locali) prin aer, scapandu-l astfel din ghearele mortii pe bietul vitzel (legalitatea, binele comun, bunul simt) si luandu-i apoi la fugarit pe sefii regnului animal!

Atat…

 

Morala? Cand totul pare pierdut, tot mai e scapare! Cand pradatorul e prea sigur de prada, o pierde! Si castiga cei mici, slabi si amaratzi! Dar unitzi si curajosi! Iar crocodilii si hienele isi vor pune pofta-n cui!

 

Pare o poveste de adormit copiii sau electoratul din Sighisoara, cu un happy end kitsch-os, nerealist si fara o poanta ca lumea, nu-i asa? Atunci vizionatzi aici, pe youtube aceasta fabula, sub forma unui filmuletz real, facut de un amator – si vetzi vedea povestea Sighisoarei (si a altor orase din Romania de azi, supuse distrugerii, jefuirii si violului de catre proprii ‘administratori’ si ‘conducatori’). Realitatea bate …iluzia!

 (…filmul a fost vizionat de 32 milioane de ori, castigand recent un premiu pe youtube, iar National Geographic l-a declarat “cel mai bun film de natura din toate timpurile”)

 

Morala, tradusa in realitatea Sighisoarei de azi, vine cam asa:

NU va fi KAUFLAND pe Stadion, pt. ca mai exista si alte LEGI in Romania decat cele ale coruptiei si a coruptilor.

-NU va fi Mall in cartier rezidential, langa un curs de apa si langa centrul istoric, pt. ca exista si arhitecti si urbanisti in tzara asta, nu doar distrugatori de orase, de mediu si de patrimoniu, cu drept de semnatura.

-NU va fi pavaj schimbat in Cetatea Sighisoara – pt. ca sintem patrimoniu universal, nu mosia unor pradatori, prost deghizatzi in politicieni si bishnitzmeni onorabili.

-DA, va fi Hotel Teleson in centrul istoric! Din pacate. Da’ unul mai mic cu un etaj. Sau unul fara acoperis, peretzi, ferestre si usi, ca sa vezi mai bine prin el panorama Sighisoarei distruse. Dece? Din suma motivelor enumerate mai sus.

 

Si nu uitatzi „Cand totul pare pierdut, tot mai e scapare! Cand pradatorul e prea sigur de prada, o pierde! Si castiga cei mici, slabi si amaratzi! Dar unitzi si curajosi! Iar crocodilii si hienele Sighisoarei isi pun pofta-n cui!

 …O fi si asta o lege a naturii (umane)!

 

Cu stima pentru cei care merita!

cativa Sighisoreni DurAbili

 

Anunțuri

1 comentariu»

  dragos wrote @

Sunteti bolnavi platiti de Marea Britanie.
TREBUIE SA VA CASTIGATI SI VOI PAINEA CUNVA……………………………………………
cat castigi la 5 articole?
esti liber sa imi spui?


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: